Áfonya

Kékáfonya

  • 1-1,5 m magas cserje.
  • Gyümölcse hamvas kék, júliustól szeptemberig érik.
  • Magas vitamin és antioxidáns tartalma kiemelkedő.
  • Legjobb nyersen fogyasztani.
  • Savanyú talajt igényel.
  • Tartható egy nagyobb cserépben, vagy dézsában is.
  • Lombja ősszel narancs-pirosra színeződik.

Málna

Polka málna

  • Külső színe: piros
  • Gyümölcshús színe: vörös
  • Íz: édes
  • Ajánlott termőtalaj: talajban nem válogat, laza ( homokos) talaj, jó minőségű talaj, jó vízgazdálkodású talaj, pangó vizet nem kedveli, tápanyagdús talaj
  • Fagytűrés: -34 °C

Piros ribiszke

Johnker van Tets ribiszke

  • Érési idő: Nagyon korai érésű, általában június utolsó harmadában teljes érésben van. Fürtjében a bogyók egyszerre érnek.
  • Gyümölcs: Fürtjei fiatal termőrészeken hosszúak, az idősebb részeken jelentősen rövidülnek. Bogyói nagyméretűek, közép-pirosak, gömbölyűek, lazán állnak a fürtön. Íze kellemesen savas és zamatos.
  • Növekedés, hajtásrendszer: Bokra erős növekedésű, felfelé törekvő, közepesen sűrű, erős vázágakkal. Sok alapi hajtást hoz, azaz felújuló képessége kiváló.
  • Termőképesség: Nagyon bőtermő. Korai virágzása miatt gyakran szenved fagykárt. Bogyója erősen tapad a fürthöz, éretten sem pereg.
  • Művelési mód: Rendszeres ritkító-felújító metszést igényel, hogy a fürtök elaprósodását elkerüljük.

Egres

Pallagi Óriás egres

  • Érési idő: Késői érésű, általában július első harmadában éri el biológiai érettségét, ezután néhány nappal gyümölcse lehull.
  • Gyümölcs: Nagyméretű, 6 g átlagsúllyal, elliptikus, éretten sárgászöld színű, a napos oldalon pirossal márványozott.
  • Növekedés, hajtásrendszer: Vesszői vastagok, lecsüngőek. Bokra középerős növekedésű. Levele nagyméretű, erősen fényes, sötétzöld színű.
  • Termőképesség: Bőtermő, öntermékenyülése 70 %-os.

Különleges bogyósok

Tüskétlen Loch Ness szeder

Nagyon korán érő, tüskétlen, bőtermő szederfajta. Gyümölcse ízletes, édes, könnyen tárolható. Rendkívül jól tűri a fagyot.

Amennyiben továbbra is használja az oldalt, akkor elfogadja a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal cookie-kat alkalmaz statisztikai célokból. Ön az oldal használatával elfogadja a cookie-kat.

Bezárás