Őszibarack

Fantázia őszibarack

  • Érési idő: Augusztus második felében érik.
  • Gyümölcs: Gyümölcse átlagosan 130g tömegű. Húsa narancssárga, a mag körül pirosan erezett, szilárd állományú, magvaváló, kiváló ízű.
  • Növekedés, hajtásrendszer: Fája erős növekedésű.
  • Termőképesség: Jó termőképességű, de a téli lehűlésekre érzékeny. Virágai korán nyílnak.

Michelini őszibarack

Redhaven

  • Érési idő: Július végén, augusztus elején érik.
  • Gyümölcs: 140g tömegű. Közepes molyhosság jellemzi. Húsa élénksárga, a mag körül vörös, közepesen szilárd, magvaváló.
  • Termőképesség: Rendszeres és bő terméshozás, jó alkalmazkodóképesség jellemzi. A téli lehűlésekkel szemben ellenálló.

Champion

  • Virágzás, termékenyülés: Virágai harang alakúak, korán nyílnak.
  • Termőképesség: Későn termőre forduló, de az országban mindenütt biztonságosan termeszthető, rendszeresen és bőven termő fajta
  • Érési ideje: Érése a Redhaven után 22 nappal.
  • Gyümölcs jellemzői: Fehér húsú. Gyümölcse nagy, szabályos gömb alakú, bibepontja kiemelkedik. Héja durván molyhos, világoszöld vagy éretten sárgásfehér alapszínű, amelyet kis felületen bemosott, kárminpiros fedőszín borít. Húsa fehér, lédús, magvaváló, kiváló íz
  • Fa jellemzői: Fája nagyon erős növekedésű felfelé álló koronát nevel.

Mariska

  • Virágzás, termékenyülés: Virágai rózsa alakúak, későn nyílnak.
  • Termőképesség: Jó.
  • Érési ideje: Július 2-3 dekádjában érik.
  • Gyümölcs jellemzői: Fehér húsú. Gyümölcs középnagy, 80 g tömegű. Enyhén lapított gömb alakú. Felülete sárgászöld, a piros fedőszín csíkozottan jelenik meg. húsa fehér, bőlevű, éretten félig magvaváló, jellegzetes zamatú és ízű.
  • Fa jellemzői: Fája erős növekedésű.

Suncrest

  • Virágzás, termékenyülés: Virágai rózsa alakúak, korán nyílnak.
  • Termőképesség: Rendszeresen nagy termést hoz.
  • Érési ideje: Érése 18 nappal későbbi, mint a Redhavennél.
  • Gyümölcs jellemzői: Sárga húsú. Gyümölcse 130 g tömegű, lapított gömb alakú, csúcsa kissé besüllyedt. Felülete gyengén szőrözött, sárga alapszínét 60-80%-ban bordópiros bemos ott fedőszín borítja. Húsa sárga, a mag körül pirosra színeződik, szilárd állományú, harmonikus jó ízű. Az áruvá készítést jól tűri. Magja közepes, gömbölyű, a hústól jól elválik. Friss fogyasztásra és befőttként is kitűnő.
  • Fa jellemzői: Középerős növekedésű. Hidegigénye közepes.

Amennyiben továbbra is használja az oldalt, akkor elfogadja a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal cookie-kat alkalmaz statisztikai célokból. Ön az oldal használatával elfogadja a cookie-kat.

Bezárás