Meggy

Érdi bőtermő

Június végén érik. Gyümölcse közép-nagy (5-6 g és 22-23 mm). Húsa sötétbordó, félkemény, közepesen festőlevű, kocsánya középhosszú. Alanytól függően középerős vagy gyenge növekedésű, szétterülő ágrendszerű. Felkopaszodásra nem hajlamos. Ágai hasadásra hajlamosak. Korán termőre fordul. Öntermékeny, korai virágzású.

Újfehértói fürtös

  • Virágzás, termékenyülés: kései virágzású, virágai öntermékenyek.
  • Termőképesség: Rendszeresen és igen bőven terem. Hajlamos a túlkötődésre, ilyenkor gyümölcse apró marad.
  • Érési ideje: július első napjaiban érik, érése elhúzódó.
  • Gyümölcs jellemzői: Gyümölcse 5-6 g tömegű, a berakódástól függően átlagosan 22-24 mm átmérőjű, lapított gömb alakú. Héjszíne fénylő sötétpiros. Húsa közepesen kemény – kemény, vérpiros, enyhén festőlevű. Íze harmonikus. Középhosszú kocsánya erősen pálhaleveles. Gyümölcse géppel jól betakarítható. Magja nagy, mag-hús arány 6-8%.
  • Fa jellemzői: Fája közepesnél kissé erősebb növekedésű, idősebb korban felkopaszodásra kissé hajlamos. Koronája felfelé törő, megnyúlt gömb. Vesszői csüngőek, ostorosodó jellegűek. Sajmeggy és vadmeggy alanyokon egyaránt jól fejlődik. Rendszeres metszést igényel.

Kántorjánosi

  • Virágzás, termékenyülés: Virágai későn nyílnak, öntermékenyek. Ennek mértéke kisebb, mint az Újfehértói fürtösé. Jó pollenadója az Újfehértói fürtös. A Debreceni bőtermővel kölcsönösen jól termékenyítik meg egymást.
  • Termőképesség: Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
  • Érési ideje: június végén – július elején, az Újfehértói fürtössel egyidőben érik.
  • Gyümölcs jellemzői: Gyümölcse nagy, tömege 5-6 g, átmérője 22-23 mm. Alakja kissé nyomott gömb. A héjszín bordópiros. Húsa piros, közepesen festőlevű, kemény, repedésre nem hajlamos. Pálhaleveles. Erős meggyíze nagyobb savtartalmának köszönhető. A gyümölcsök szárazon válnak a középhosszú kocsánytól, ezért rázógéppel betakaríthatók.
  • Fa jellemzői: Fája középerős-erős növekedésű, de koronája szétterülő félgömb. Vesszői csüngőek. Idősebb korban hajlamos a felkopaszodásra, amit rendszeres metszéssel kell megelőzni.

Amennyiben továbbra is használja az oldalt, akkor elfogadja a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal cookie-kat alkalmaz statisztikai célokból. Ön az oldal használatával elfogadja a cookie-kat.

Bezárás