Körte

Bosc kobak - Alexander körte

  • Érési idő: Szeptember közepén szedhető.
  • Gyümölcs mérete nagy vagy igen nagy.
  • Tömege 180-280 g közötti.
  • A gyümölcs teljes felülete rozsdamázzal fedett.
  • Húsa fehéres-sárga, olvadó.
  • Fája közepes vagy annál gyengébb növekedési erélyű.
  • Ritka koronát nevel.
  • Elágazódásra kevésbé hajlamos, rendszeresen igényli a metszést.
  • Középkésőn fordul termőre, termőre fordulás után viszont rendszeresen és bőven terem.
  • Porzófajták: “Clapp kedveltje”, “Vilmos”

Vilmos körte

  • Érési idő. Optimális szedési ideje augusztus második fele.
  • Gyümölcs. Középnagy vagy nagy, 160-220g közötti. Húsa fehér, olvadó, bőlevű, illatos, édes-savanykás ízű, muskotályos zamatú.
  • Növekedés, hajtásrendszer. Közepes növekedési erélyű, közepesen sűrű, tojás alakú koronát nevel, ami később a termés súlya alatt kissé szétterül.
  • Termőképesség. Korán termőre fordul, évente rendszeresen terem, bár előfordulnak gyenge termésű évjáratok is. Termőhely iránt kevésbé igényes. Porzófajták: ‘Clapp kedveltje’, ‘Besc kobak’, ‘Conference’, ‘Packham’s Triumph’.

Ilonka körte

  • Érési idő. Augusztus végén szedhető, rövid ideig tárolható.
  • Gyümölcs. Középnagy (180g), alakja változó, széles körtétől a hengeresig. Héja vékony, száraz tapintású, húsa olvadó, fűszeres.
  • Növekedés, hajtásrendszer. Erős növekedésű, feltörő, majd idősebb korban kissé széthajló ágrendszerű. Edzett és egészséges fajta.
  • Termőképesség. Korán fordul termőre. Porzófajták: Vilmos, Hardenpont.

Diel vajkörte

  • Érési idő. Szeptember közepén, végén szedhető.
  • Gyümölcs. Nagy, vaskos körte alakú. Nyomódásra érzékeny. Húsa fehéres-sárga, olvadó, diszkrét zamatú, a magház körül kövecsesedik.
  • Növekedés, hajtásrendszer. Fája erős növekedésű. Korán termőre fordul. Száraz környezetben lombja, gyümölcse hullásra hajlamos
  • Termőképesség: Korán fordul termőre, bőtermő. Porzófajtának nem alkalmas, a kölcsönös termékenyülés miatt két különböző porzófajtával együtt kell telepíteni. Porzófajták: ‘Nemes krasszán’, ‘Hardy vajkörte’, ‘Serres Olivér’.

Amennyiben továbbra is használja az oldalt, akkor elfogadja a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal cookie-kat alkalmaz statisztikai célokból. Ön az oldal használatával elfogadja a cookie-kat.

Bezárás